Dijous, 25 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

12.000 agents dels cossos de seguretat, diuen no a les retallades

Andreu G. | Barcelona | Noticies
El 29 de desembre els cossos de seguretat formats pels: Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, funcionaris de presons i agents rurals, s’han manifestat pel centre de Barcelona en contra de les retallades i afirmen que aquestes, posen en risc la seguretat dels ciutadans. La participació segons l’organització estaria en 12.000 persones
Publicat 30-12-2011 | Actualitzat 30-12-2011 a les 17:57 h
12.000 agents dels cossos de seguretat, diuen no a les retallades

Bombers de la Generalitat

Foto: Andreu G.

Degut a les retallades, que el Govern de la Generalitat de la Catalunya està realitzant, els funcionaris dels cossos de seguretat han sortit al carrer. Els sindicats diuen que ja han advertit. de que han tibat massa la corda i aquesta s’ha trencat, sota el lema “Cossos especials en lluita, amb la seguretat pública no es juga” han anat des de la Pl. Urquinaona, fins a la Pl. St. Jaume, fent sonar botzines, xiulets etc...

En el manifest s’ha dit “És inadmissible que mentre s’incrementen les retribucions de càrrecs de lliure designació, s’utilitzi l’argument de la crisi per debilitar el sector públic i carregar sobre les espatlles dels treballadors el cost de la ineptitud i la irresponsabilitat dels politics”

Segons afirmen no és solament per la rebaixa dels 5%, hi ha altres aspectes com la disminució del material a la seva disposició, el nombre de personal, que disminueix per la no renovació de les persones jubilades, i les persones interines que en molts casos son acomiadades, també el no tenir dret a una baixa amb del 100% del sou, en cas de lesió durant una actuació policial.

Els treballadors assumirien hipotètics sacrificis futurs, sempre i quan, el Govern doni exemple proporcional amb els seus politics i d’altres. Limitant els seus sous a 5000€ mensuals, limitant el malbaratament de recursos públics, restablint l’ impost de successions.

Un altre punt calent del manifest, és quan s’avisa que les diferents retallades no solament no serveixen per eixugar el dèficit sinó “Que emmascaren una precarització dels serveis públics organitzada amb la patronal i Govern d’ Espanya, per en una segona fase, donar entrada a d’altres formes de gestió des d’àmbits privats”.

Finalment s’ha dissolt la manifestació i els participants han marxat.

 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez