Dijous, 25 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

1 de maig contra les retallades, la reforma laboral i molt més

Andreu G. | Barcelona | Noticies
Les manifestacions del 1 de maig deixen un nombre superior de participació. A Barcelona van realitzar-se dues, la del mati convocada pels sindicats va reunir 100.000 persones i 40.000 la de la tarda, les dues xifres son rebaixades per interior deixant-les amb 15.000 i 7000 respectivament. Totes dues van tenir en comú, mostrar el rebuig a la política de retallades i de la reforma laboral.
Publicat 10-05-2012 | Actualitzat 10-05-2012 a les 18:04 h
1 de maig contra les retallades, la reforma laboral i molt més

Manifestació del 1 maig baixant per Via Laietana

Foto Andreu G.

El dia dels treballadors/es sempre implica dia de mobilitzacions, i si sumem que estem en un continuat ambient de retallades, augment de la gent aturada i amb una reforma laboral gens popular, no és d’estranyar que aquest any les diferents manifestacions hagin estat les més seguides.

Pel mati a les 11:30 és van donar cita a la Pl. Urquinaona la manifestació convocada pels sindicats majoritaris amb participació de partits politics de l’oposició, CGT per la seva fer un recorregut alternatiu i van citar a la gent a les 11h.

La manifestació principal va sortir a les 12h , tot recorrent el trajecte entre Pl. Urquinaona i la Pl. de la catedral, durant el trajecte és van cridar diferents lemes i sobretot molta presencia de pancartes expressant diferents opinions o reclams. Una vegada finalitzat el recorregut, sense cap incident, és va llegir el manifest de la manifestació.

Per la tarda és va convocar una manifestació alternativa, aquesta va estar marcada pels controls policials situats a tots els accessos de la Pl. Universitat per evitar l’entrada d’objectes perillosos. En tot moment la manifestació va estar seguida pel Mossos, però la pròpia organització ja vetllava per evitar que succeís cap incident. Els manifestants i la premsa els va cridar l’atenció la vestimenta dels Mossos de paisa, ja que anaven tapats fins dalt i amb un braçal on posava Policia en color fluorescent.
Un cop arribats a les tres xemeneies és va llegir el manifest i és va donar per finalitzada. Durant tot el recorregut és van escoltar lemes, i mostres de pancartes, algunes d’elles coixes ja que els Mossos els van fer treure el pal que l’aguantava.

Per tant el dia 1 de maig finalitza sense cap incident a les manifestacions remarcable, una forta participació per part de la gent ja cansada de la política de retallades.
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez