Divendres, 19 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

Dues llengües i un mateix estil, La Vanguardia

Andreu G. | Barcelona | Opinió
El proper mes de maig, és posarà a la venda La Vanguardia en català. Aquesta nova edició mantindrà l’estil de sempre i disposarà de dues llengües, d’aquesta forma podrà apropar-se a més persones o els lectors de sempre podran escollir.
Publicat 03-03-2011 | Actualitzat 03-03-2011 a les 18:04 h
Dues llengües i un mateix estil, La Vanguardia
Foto: LA VANGUARDIA.ES
Quan va néixer La Vanguardia, en l’any 1881, poca gent és podria pensar, que arribaria als 130 anys d’existència, i encara menys que existiria una nova edició en català on la novetat recauria en que no serien molts els mitjans els que oferissin aquesta dualitat lingüística, ja que la gran majoria serien monolingües.

L’aposta que fa el Grup Godó consisteix en oferir als seus lectors l’opció d’escollir l’edició amb la que un s’expressa o pensa millor. Els periodistes i col·laboradors de La Vanguardia podran escollir la llengua en que elaboren els seus textos, José Antich va dir a la presentació del dia 28 de febrer a Vic, “Això ens obligarà a un esforç evident. Els nostres escriptors i periodistes hauran de preservar la qualitat del seu treball en català i castellà.”

La Vanguardia organitzarà diverses exposicions en més de 30 ciutats, cada dilluns s’anunciaran les ciutats que seran visitades aquella setmana. Aquesta han estat visitades Vic, Tarragona, Manresa i queden per visitar el Masnou i La Seu d’Urgell. En totes les ciutats actuaran d’ambaixadors del diari periodistes destacats i articulistes. Pilar Rahola que va assistir a la presentació de Tarragona va explicar un record que tenia del seu pare dient “Amb La Vanguardia en català i sense impost de successió, moriré més tranquil”.

Els politics catalans valoren positivament aquesta noticia, tant el president de la Generalitat Artur Mas va expressar que és un “regal” l’anunci oficial de Javier Godó, per Ferran Mascarell és una noticia "gran relleu" i Hereu diu que és un "fet històric".

Les xarxes socials també valoren positivament aquest fet, en poques hores és van fer seguidors dels diferents perfils un gran nombre de persones ja sigui amb el de Twitter o el de Facebook.

Twitter @lavanguardiacat

Facebook Grup Facebook

Els usuaris que siguin subscriptors i vulguin variar la llengua actual han d’accedir al següent enllaç : http://www.suscriptoresdelavanguardia.com/ediciocatala
En quan als suplements seran traduïts excepte ES i Magazine.
Per més informació sobre el tema al web oficial de La Vanguardia:
http://www.lavanguardia.es/encatala/index.html
Etiquetes : La Vanguardia catala
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez