Dimarts, 19 de Març de 2024

Compartir al Facebook
 

Consells per evitar el col•lapse de la xarxa mòbil durant la manifestació 11S

Andreu G. | Barcelona | Noticies
La Generalitat de Catalunya, ha facilitat una sèrie de recomanacions per intentar evitar el col·lapse de la xarxa de telèfon mòbil durant la manifestació del proper onze de setembre, la qual es preveu que sigui multitudinària.
Publicat 10-09-2012 | Actualitzat 10-09-2012 a les 10:51 h
Consells per evitar el col•lapse de la xarxa mòbil durant la manifestació 11S

Manifestació 10 Juliol 2010

Foto Andreu G.

En un esdeveniment d’aquest tipus cal fer un us responsable per evitar el seu col·lapse fet que podria deixar sense Internet o línea dins de la zona, per tal d’evitar-ho i que tothom pugui trucar al 112, cal seguir aquets set consells:


1. Quedeu d’acord amb el lloc de trobada amb amics, familiars o coneguts abans de la manifestació. Possiblement, un cop allà costarà contactar-vos per Whatsapp, SMS o trucada.

2. Cal reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. Espereu a arribar a casa o un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les vostres fotos i comentaris de la manifestació.

3. Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures. Cautela amb les connexions que establiu i amb les informacions que envieu (contrasenyes, documents, etc.) o rebeu (fitxers). Us podrien generar més maldecaps que altra cosa.

4. Les aplicacions dels smartphones solen mantenir una connexió 3G residual mentre no les estem utilitzant. Finalitza totes aquelles aplicacions que no facis servir i desactiva el correu electrònic i la geolocalització del telèfon per no ocupar la xarxa innecessàriament.

5. En cas que calgui avisar als cossos d’emergències, recordeu que la telefonia fixa us garantirà una millor comunicació amb el 112. Demanar a algun comerç o veí del carrer que avisi el 112 des d’una línia fixa us serà de gran ajuda en cas de col•lapse de la xarxa mòbil.

6. Si heu de fer una trucada urgent i existeix congestió, podeu allunyar-vos uns metres de la concentració i provar-ho. El vostre telèfon es connectarà a través d’una altra estació base que no estarà tan saturada.

7. Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre la manifestació, us recomanem que seguiu la informació a través d’un aparell de ràdio. Intenteu no navegar per Internet amb el mòbil per saber l’estat i evolució de la manifestació. La vostra emissora de FM preferida segur que ho està explicant en viu.


Si voleu conèixer més consells per a la manifestació del #11S2012, seguiu @seguretat11s

 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez