Dimarts, 19 de Març de 2024

Compartir al Facebook
 

Reclam per una Catalunya independent

Andreu G. | Barcelona | Noticies
L’onze de Setembre d’aquest any serà recordat per la manifestació “Catalunya, nou estat d’Europa”, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana(ANC). La resta de la diada serà un petit afegit en forma d’introducció. Les banderes catalanes i estelades han omplert tots els carrers del centre de Barcelona sota el crit i reclam d’una nova Catalunya independent.
Publicat 12-09-2012 | Actualitzat 12-09-2012 a les 17:50 h
Reclam per una Catalunya independent

Capçalera manifestació 11 Setembre 2012

Foto Andreu G.

La jornada començava amb l’ofrena al monument de Rafel Casanova per part de les entitats i partits politics, tot seguit l’acte institucional de la diada al parc de la Ciutadella, amb actuacions diverses i l’hissada de la bandera de Catalunya, aquest any amb un especial reconeixement als diferents cossos de seguretat, bombers, agents rurals i del servei d’emergències mediques (SEM), en front l’actuació contra el foc de l’ Empordà. Per tancar l’acte la colla castellera de Vilafranca van aixecar quatre pilars recordant la senyera de Catalunya. Un cop finalitzat l’acte la gent aprofitava per visitar el Parlament de Catalunya, fer una pausa sobre la gespa del parc i d’altres recorre el centre de la ciutat tot lluint les banderes.


A les 15:30 aproximadament, fent previsió de l’augment de gent, la Guàrdia Urbana va començar a tallar els carrers als vehicles. Des de les 16h l’arribada de gent va augmentar considerablement. La gran riuada de gent va obligar als organitzadors a traslladar la capçalera un centenar de metres fins el carrer Pau Claris.


18h La manifestació intenta començar tot i que no aconsegueixen progressar, la gent situada a Via Laietana que accedien per carrers com Fontanella, impossibilitaven la baixada. Molt lentament s’aconseguia moure algun metre que altre, com la presidenta del Parlament els esperava és va decidir enviar una comitiva escoltada en direcció aquell punt. La capçalera amb la pancarta principal seguia baixant de mica en mica.


20:30 La capçalera estava a l’alçada de l’estació de Jaume I (L4) encara faltava camí.

La comitiva enviada ja havia arribat al Parlament on Núria de Gispert els va rebre. Se li va fer entrega del manifest de la protesta, on demanen que els diputats i diputades comencin el procés de secessió d’Espanya i convoquin un referèndum


La participació segons la Guàrdia Urbana i Mossos va ser d’un 1.5 milions, xifra que delegació de Govern Espanyol va rebaixar a 600.000 persones.


La marxa de tota la gent va posar a prova tots els transports públics que van rebre puntes molt altes. Tot i així, amb paciència tothom va poder arribar a la seva llar. Els autocars al començar el viatge simultàniament també van generar embussos a les sortides de Barcelona tant costat Bessos com Llobregat.

 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez