Dilluns, 3 d' Agost de 2020

Molins de Rei 30.70 ºC Humitat 41.00%

Compartir al Facebook
 

Catalunya, nou estat d’Europa

Andreu G. | Barcelona | Noticies
La manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aconseguit superar totes les expectatives prèvies. Avui sortirem de dubtes per saber si superarà la mítica del milió de persones de l’any 1977. Per ara el que sabem és que mil autocars de tot el territori i dos trens des de Girona i Figueres, tenen d’entrar a Barcelona.
Publicat 11/09/2012 | Actualitzat 11/09/2012 a les 12:25 h
Catalunya, nou estat d’Europa

Manifestació 10 Juliol 2010

Foto Andreu G.

La cita serà a les 18h a la cruïlla entre Pg. de Gràcia amb la Gran Via de les Corts Catalanes, on seguirà fins el carrer Pau Claris baixant per ell i tot seguit per Via Laietana, fins arribar a un nou gir per agafar el Pg. d’Isabel II i l’Avinguda del Marques d’Argentera, punt on finalitza aquesta marxa.

Darrera d’aquesta pancarta trobarem diferents agrupacions tot seguin un ordre: ANC, AMI, Òmnium Cultural, Entitats de la societat civil, Partits politics (CiU, ERC, ICV-EUIA, Solidaritat, Democràcia Catalana, CUP) i Sindicats.

Mobilitat


Per poder arribar i per tal d’evitar aglomeracions, es recomana evitar les estacions de Pg. de Gràcia i Pl. Catalunya i utilitzar estacions properes com Universitat (L1, L2), Liceu (L3) o Diagonal (L5, L3).

La mobilitat amb transport privat i autobús no es recomana donat que existiran restriccions de trànsit i per tant diverses línies de bus estaran desviades.

Els autocars amb els manifestants seran estacionats a l’Eixample dret o esquerra segons l’origen, si és costat Bessos o Llobregat. L’espai inicialment preparat era per 800, xifra superada fet que va obligar a obrir uns nous punts d’estacionament al Fòrum, zona Camp Nou i Montjuïc.

Consells per evitar el col•lapse de la xarxa mòbil


1. Quedeu d’acord amb el lloc de trobada amb amics, familiars o coneguts abans de la manifestació. Possiblement, un cop allà costarà contactar-vos per Whatsapp, SMS o trucada.
2. Cal reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. Espereu a arribar a casa o un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les vostres fotos i comentaris de la manifestació.
3. Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures. Cautela amb les connexions que establiu i amb les informacions que envieu (contrasenyes, documents, etc.) o rebeu (fitxers). Us podrien generar més maldecaps que altra cosa.
4. Les aplicacions dels smartphones solen mantenir una connexió 3G residual mentre no les estem utilitzant. Finalitza totes aquelles aplicacions que no facis servir i desactiva el correu electrònic i la geolocalització del telèfon per no ocupar la xarxa innecessàriament.
5. En cas que calgui avisar als cossos d’emergències, recordeu que la telefonia fixa us garantirà una millor comunicació amb el 112. Demanar a algun comerç o veí del carrer que avisi el 112 des d’una línia fixa us serà de gran ajuda en cas de col•lapse de la xarxa mòbil.
6. Si heu de fer una trucada urgent i existeix congestió, podeu allunyar-vos uns metres de la concentració i provar-ho. El vostre telèfon es connectarà a través d’una altra estació base que no estarà tan saturada.
7. Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre la manifestació, us recomanem que seguiu la informació a través d’un aparell de ràdio. Intenteu no navegar per Internet amb el mòbil per saber l’estat i evolució de la manifestació. La vostra emissora de FM preferida segur que ho està explicant en viu.

Recomanacions de seguretat


Tot i la voluntat pacífica de la manifestació si es produís qualsevol classe d’incident o provocació durant la concentració i la posterior a la marxa, l’ANC recomana:
• No perdre els nervis.
• No respongueu de cap manera a cap tipus de provocació, seria seguir-los en el seu propòsit.
• Mantingueu en tot moment una actitud serena, de calma, digna que deixi en total evidència la provocació.
• Aviseu immediatament a l’organització o truqueu directament al 112.
• Si la irregularitat ho permet, mireu de fer-ne fotografies amb els vostres mòbils.
• Si la provocació sorgeix de dins mateix de la concentració, allunyeu-vos d’allà on parteix, ja sigui creant un cercle o fent un buit al seu voltant, de manera que quedi al descobert.
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia 2005 - 2020 Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez