Dimarts, 19 de Març de 2024

Compartir al Facebook
 

La patata calenta en mans dels indignats

Andreu G. | Barcelona | Opinió
L’acampada dels indignats al parc de la Ciutadella, reuneix a un gran nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra. Entre el grup manifestant també hi ha un grup de persones amb finalitats no tant pacifistes com les presentades pel col•lectiu. Aquest fet va produir que els parlamentaris tinguessin una entrada accidentada.
Publicat 16-06-2011 | Actualitzat 16-06-2011 a les 17:55 h
La patata calenta en mans dels indignats
Foto: Andreu G.
El passat 14 de juny per la tarda els indignats és van desplaçar al Parc de la Ciutadella per realitzar una acampada en front del Parlament català, aquesta tenia com objectiu mostrar l’oposició en front a les retallades anunciades i el mètode utilitzat era aturar el parlament creant un cercle humà.

El Departament d’Interior va organitzar un dispositiu on van intervenir 550 agents del cos dels Mossos d’Esquadra, amb la finalitat de garantir el correcte funcionament del parlament, per aquesta raó van tancar els accessos al parc, d’aquesta forma ja evitaven l’acampada dins del parc. Per part manifestants van participar-hi unes 3000 persones aproximadament..

Els manifestants és van reunir en els accessos on van fer nit, la qual va ser tranquil•la. Els problemes van començar pel mati, els primers parlamentaris van accedir caminant, alguns d’ells amb increpacions verbals i d’altres de físiques, vist que no és podia garantir la seguretat els Mossos van recomanar que els parlamentaris és guarissin en les diferents comissaries, un gran nombre a la que està ubicada a l’antiga estació del Nord. Un cop allà és van realitzar diversos viatges, utilitzant les furgonetes dels Mossos fins el Parc de la Ciutadella. El president de la Generalitat Artur Mas i la presidenta del parlament Núria de Gispert, entre d’altres, van fer l’arribada amb helicòpter, aquest fet va marcar una de les fotografies del dia. Al acabar el mati el balanç era de 6 detinguts i unes 40 persones ferides.

Els indignats el que fan és estar asseguts i amb les mans en l’aire, inclús alguns donen alguna flor al Policia tot i que la resposta sempre siguin silencis, empentes o algun cop. El fet és que la imatge de llençar rocs, ampolles o d’altres objectes a les furgonetes dels Mossos no s’escau en el funcionament ni del ideari. Com en tot col•lectiu existeixen persones que actuen seguint interessos o finalitats diferents. Tot això s’ha de dir per remarcar que no és pot englobar el grup dels indignats com un grup de violents, qui actua d’aquesta forma, no seguint els principis dits a l’assemblea, no pot dir que lluita pels indignats, lluita per interès personal que ja no entrarem a valorar.

Per la tarda és va normalitzar i la gent va decidir anar a la Plaça Sant Jaume a demostrar per un costat que son pacífics i per un altre seguir mostrant el seu descontentament. Un cop arribats és van asseure en front de la Generalitat on és van cridar lemes, donat que els megàfons tenen una cobertura limitada, és donava el cas que a la Pl. St. Jaume sonaven tres lemes diferents.

Cap el tard uns van decidir ja marxar cap a casa a descansar, d’altres van decidir anar a la Comissaria de les Corts, a recolzar i demanar l’alliberament dels detinguts.

El 15J, com se’l coneix popularment, al final serà recordat per uns com un dia trist, d’altres com de lluita i per altres d’incomprensió. Ni politics ni manifestants crec que puguin anar a dormir pensant que el dia ha sortit tot com és pensava. Els més perjudicats han estat els indignats, donat que hi ha gent que dubta ara del que és el moviment, aquesta patata calenta s’ha de passar als radicals i així no cremar aquesta acció tant gran.

La propera estació del moviment serà el 19 de Juny que és farà una gran manifestació a nivell estatal, en el cas de Barcelona a les 17h Pl. Catalunya.
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez