Divendres, 19 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

No a les retallades, salvem els serveis públics

Andreu G. | Barcelona | Noticies
El passat 18 de Gener els funcionaris i gent que no ho son, van sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a les retallades dictades pel Govern de la Generalitat. Segons interior 11.000 i segons l’organització 30.000 persones que van anar de la Plaça Sant Jaume al Parlament de Catalunya on és va llegir el manifest. Durant el recorregut van sonar xiulets, botzines.
Publicat 21-01-2012 | Actualitzat 19-01-2012 a les 18:14 h
No a les retallades, salvem els serveis públics

Bombers de la Generalitat participant de la manifestació

Foto: Andreu G.

La cita de la manifestació era la Plaça Sant Jaume a les 17:30, tot i que molta gent ja va començar des de la Via Laietana. En aquesta manifestació és van veure membres dels Mossos d’esquadra, els Bombers de la Generalitat, gent de sanitat, professors, membres de Parcs i Jardins, treballadors de TMB i persones a títol personal. Tots ells van recorre amb tota normalitat recorregut que finalitzava al Parlament de Catalunya dins del Parc de la Ciutadella. Durant tota l’estona la gent feia sonar els xiulets, botzines, petards, o inclús la pròpia veu.
Una part dels Bombers obria la manifestació amb unes grans botzines i alguns pots de fum de color.

Els manifestants veuen injustes les retallades, que segons diuen, el Govern utilitza el missatge de la manca de recursos i la necessitat de les retallades per obrir la porta al desmantellament dels serveis públics i així afavorir als interessos privatitzadors.

També diuen que son coneixedors de la greu crisis econòmica internacional, i volen un model alternatiu per sortir d`ella, en el qual no s’ataqui a l`Estat del Benestar, que faci pagar a qui més te, una aposta clara i decidida contra el frau fiscal i l’evasió fiscal.

Per un altre costat també recorden que hi ha recursos econòmics que no s’estan recaptant i que farien innecessàries moltes de les politiques aplicades.

Per tot això exigeixen: - El reconeixement del dret a la protecció de la salut igual per tothom, el rebuig al copagament d’un euro per recepta. -El dret a l’educació pública, equitativa i de qualitat, no rebaixant el nombre de professors. -El dret a uns serveis públics amb ocupació de qualitat i al servei de les persones. -El dret a l’emancipació juvenil i al treball digne per als joves. -El dret a una vida digne per a tots els ciutadans/es.

Recordem que els cossos de seguretat van sortir al carrer el passat 29 de desembre de 2011 dient “És inadmissible que mentre s’incrementen les retribucions de càrrecs de lliure designació, s’utilitzi l’argument de la crisi per debilitar el sector públic i carregar sobre les espatlles dels treballadors el cost de la ineptitud i la irresponsabilitat dels politics”, i van remarcar que no solament van sortir per la rebaixa del 5%, aquell fet va ser un fet més dins de la llista, hi ha altres aspectes com la disminució del material a la seva disposició, el nombre de personal, que disminueix per la no renovació de les persones jubilades, i les persones interines que en molts casos son acomiadades, etc...

Finalment han entregat una copia del manifest als membres del parlament per així fer saber la raó de la manifestació i que és vol demanar. A les 20h el nombre de manifestants ja era força reduït però molts deien “Tornarem si no ens escolteu”
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez