Dijous, 18 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

En defensa de les pensions

Andreu G. | Opinió
Els principals sindicats CCOO i UGT, amb el lema “En defensa de les pensions” han recorregut les principals ciutats com Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i també a Tortosa per primera vegada acull una manifestació d’aquesta classe. Milers de persones han respost d’aquesta forma a la crida dels sindicats o de forma pròpia per mostrar el descontentament amb les mesures comunicades pel govern.
Publicat 24-02-2010 | Actualitzat 24-02-2010 a les 0:00 h
En defensa de les pensions
Foto: Andreu G.
Els sindicats i la població han mostrat el seu rebuig al nou pla de pensions del govern central, amb la nova mesura l’edat de jubilació augmentaria dos anys és a dir dels 65 anys als 67 anys i augmentar el temps mig per calcular la pensió de 15 anys a 20 anys.

El secretari general de CCOO Joan Carles Gallego, ha expressat que “la defensa de les pensions no s’ha d’arribar retallant drets que ja tenim”, per un altre costat ha remarcat que el sistema actual “és sòlid” i que les solucions s’han d’enfocar al problema d’ocupació.

El secretari general de la UGT Josep Maria Alvarez, ha expressat que la solució al problema d’ocupació no passa en posar uns contractes temporals o amb indemnitzacions de 20 dies, també a expressat que les manifestacions resulten una forma d’informar al govern i oposició de que no pensen renunciar als seus drets.

Els dos líders estan d’acord en lluitar per jubilacions flexibles, d’aquesta forma el sistema s’adapta a les diferents possibilitats avançant o retardant, però sense variar l’edat dels 65 anys.

La mobilització ha transcorregut sense incidents des de la Plaça d’Urquinaona fins a Pla de Palau, amb una assistència de 50.000 persones segons l’organització i segons la Guàrdia Urbana 10.000.
 
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez