Divendres, 26 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

Sant Joan una nit pels nostres sentits

Andreu G. | Opinió
Per Sant Joan celebrem que és la nit més curta, degut a la proximitat al solstici d’estiu, on la gent guarneix el cel amb milers de petards que el pinten de colors enlluernadors : vermell, blau, verd, etc... També tenim el regal pel nostre sentit del gust ja que amb les coques tots sentim aquell gust dolç i gustós de les diferents varietats de coques : la coca de fruites i pinyons, la de crema i pinyons, cabell d’àngel etc...
Publicat 24-06-2009 | Actualitzat 24-06-2009 a les 0:00 h
Sant Joan una nit pels nostres sentits
Foto: Andreu G.
La festa comença el dia 23 de juny per la nit i s’allarga durant la nit del 24, on la gent pren la fresca per aguantar el millor possible la calor, llença coets, petards i tot allò que faci olor a pólvora. Els més menuts gaudeixen de les bengales i bombetes.

Aquesta nit també anomenada nit de bruixes, nit del foc o nit del Ros, te altres aspectes que la fan especial com son les fogueres, uns les utilitzen per cremar tot allò que ja no volen veure mai més o ja sigui per demostrar que l’esperit està viu i amb energia.
Actualment les fogueres ja no tenen tant de protagonisme com antigament, segueixen sent un signe més, però no únic, ja que per Carnestoltes també en tenim.

El que ningú pot negar és que Sant Joan és una nit mística, ja sigui per les costums o pel que ens desperta a tots aquella nit.

Una de les diferents creences que existeixen ens diuen que qui pren un bany a la platja la mateixa Nit de Sant Joan en tocar les dotze campanades, conservarà la salut del cos i de la de la pell. Si un vol conservar els seus efectes ha de repetir aquesta acció cada any. També tenim un refrany "Bany de Sant Joan, salut per a tot l'any" que és un recordatori d'aquesta cita anyal.

Per tant la nit dels sentits és la nit de Sant Joan, sentit de la vista la llum dels petards, sentit de la oïda el resultat de l’explosió, sentit del gust amb el sabor de la coca, l’olfacte amb l’olor a pólvora, i tacte al tocar la coca o una persona estimada.

Bona revetlla.
 
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez