Dimarts, 16 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

L’esport és com la vida “Avelino Pi”

Andreu G. | Opinió
El passat dia 3 de desembre de 2009 fou inaugurada la mostra fotogràfica d’Avelino Pi, una exposició que resumeix les quatre últimes dècades a partir de 65 fotografies.
Publicat 06-12-2009 | Actualitzat 06-12-2009 a les 0:00 h
L’esport és com la vida “Avelino Pi”
Foto: Andreu G.
L’exposició la podem trobar a la sala d’exposicions de Ca’n Ametller de Molins de Rei del 3 de desembre al 7 de Febrer de 2010. La mostra esta dividida en cinc grans apartats, l’esport olímpic, el tennis, el futbol, esports variats com es la Boxa, la vela i la F1 per últim tindríem la gent que envolta als esports.

Aquesta exposició està organitzada per l’Obra Social “la Caixa” que ha organitzat exposicions dedicades als darrers cent anys de l’esport a Catalunya a partir de les aportacions d’alguns fotògraf i fotoperiodismes més importants, també hi col•labora l’Ajuntament de Molins de Rei i comissariada per Gerard Maristany i Sergi Martin.

Avelino Pi nascut a Barcelona en l’any 1933 és un fotògraf que s’ha fet a si mateix, aprenen de forma autodidacta, treballa com a freelance,és un dels pioners de la fotografia esportiva a Espanya. Ha treballat per a mitjans de comunicació, marques esportives, federacions i pel Comitè Olímpic Internacional. Podríem dir que la seva carrera va començar pròpiament amb els Jocs Olímpics de Munic, l’any 1972.

La seva experiència de gairebé quaranta anys l’avalen com un professional, els seus companys i els aficionats son sorpresos en veure els mètodes de treball d’Avelino, ja que sempre busca la qualitat i aquest fet l’ha fet experimentar amb formats inusuals per poder obtenir allò que ell volia.
Grans marques de prestigi, mitjans de comunicació i patrocinadors han cregut amb el seu mètode i els seus resultats aquest fet ha fet és que hagi treballat per La Vanguardia, Lacoste, Adidas i Kodak. Per un altre costat tindríem que ha col•laborat amb les federacions catalana i espanyola de tennis, golf, el consorci per l’Organització del Desè Campionat Mundial de Natació Barcelona 2003 i la candidatura olímpica de Madrid 2012.

En resum, una exposició que no sols ens ensenya la vida d’un gran professional sinó també quatre dècades d’esports resumides en 65 fotografies i la capacitat de lluita d’una persona que s’ha fet a si mateixa per aconseguir allò que li agradada.
 
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez