Dijous, 28 de Març de 2024

Compartir al Facebook
 

La campanya contra els incendis és presenta complicada

Andreu G. | Opinió
El conseller d’Interior, Joan Saura augura un estiu força complicat donat que les nevades i ventades van deixar molts arbres caiguts. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha volgut deixar clar que més del 80% de les feines de prevenció programades han estat finalitzades. Aquestes dades s’han donat en la presentació de la campanya “La millor manera d’acabar un incendi és no deixar que comenci”.
Publicat 04-06-2010 | Actualitzat 04-06-2010 a les 0:00 h
La campanya contra els incendis és presenta complicada
Foto: Andreu G.
Des de Llunalila s’ha visitat part del parc de Collserola per poder veure de primera mà l’estat dels boscos.
L’estat dels camins es força bo, ja que la gran majoria ja estan oberts, els que encara estan tancats son secundaris.
Del que no podem dir que estigui tant avançat és la neteja del bosc, ja que podem observar diversos punts on encara el bosc n’està ple d’arbres secs caiguts, aquets arbres son una font de combustible molt gran. Per sort cada dia s’avança en la neteja del bosc, la fotografia presentada és de finals de maig del 2010 concretament a Papiol.

Per aquesta raó la campanya presentada s’hi ha destinat més de 70 milions d’euros, més de la meitat son destinats a treballs i subvencions per la prevenció. Apart de millores tecnològiques com la visió per càmera des de l’helicòpter que també pot veure imatges tèrmiques. D’aquesta forma des del comandament central poden saber en tot coment com esta l’estat del foc i els punts més calents, un altre millora tecnològica és que tots els mitjanats terrestres podran ser ubicats per GPS des de l’helicòpter.

Tot aquest conjunt de mesures s’ha presentat a falta de poc més d’un mes per començar la campanya cosa que fa que alguns bombers posin en dubte que puguin assimilar aquets canvis que no han pogut provar, ni fer les practiques.
 
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez