Dijous, 28 de Març de 2024

Compartir al Facebook
 

Sant Joan 2010

Andreu G. | Molins de Rei | Opinió
Com cada any la celebració del Sant Joan comporta que tots i totes ho visquem d’una forma diferent i pròpia. La festa comença amb l’encesa de les fogueres amb el foc del Canigó que recorre els quilòmetres per així estar a tot arreu. Sant Joan que te present tants aspectes místics fa que tingui un gran pes la seva celebració en llocs al aire lliure “Platges, muntanyes, rius”.
Publicat 24-06-2010 | Actualitzat 24-06-2010 a les 18:08 h
Sant Joan 2010
Foto: Andreu G.
A la població de Molins de Rei la flama ha arribat a les 19:30, en aquell moment s’ha iniciat un petit prego de l’alcalde Ivan Arcas, tot seguit s’ha ofert xocolata desfeta amb melindros. Un cop finalitzat aquest berenar s’ha iniciat el recorregut de la flama, els primers els grallers, tot seguit una gran bandera catalana, després l’Enxuscat i tancant, el grup de percussió.

Un cop s’ha fet aquesta petita cercavila, amb punt i final a la plaça de l’església, s’ha donat el relleu a la flama, en aquest cas és dirigia a la població de Palleja, un cop preparats els corredors s’ha fet una fotografia i s’ha iniciat el recorregut.

Tot seguit s’ha llegit el manifest i posteriorment l’encesa de la foguera de Felip V. Un cop la figura de Felip V ha començat a cremar s’ha ofert una mica de moscatell i un tros de coca per acabar de donar un gust dolç a aquesta festa.

L’esclat dels petards ha anat creixent de forma proporcional a l’aproximació de la nit, el punt àlgic dels petards podem situar-ho sobre les 0:00, un cop superades les 2:00 la majoria de sopars i festes ja han tancat les seves portes, el llançament de petards pràcticament escàs, aquestes dades parlant de Molins de Rei i de forma general.

A les platges un punt típicament concorregut de celebració la festa dura tota la nit, de ben segur les festes duraran hores.

Una de les tradicions que existeixen diu que: “qui pren un bany a la platja la mateixa nit de Sant Joan en tocar les dotze campanades, conservarà la salut del cos i de la pell i si un vol conservar els seus efectes ha de repetir aquesta acció cada any”. També existeixen refranys per exemple :"Bany de Sant Joan, salut per a tot l'any".

La nota negativa d’aquest Sant Joan 2010 ha estat l’accident que va succeir la nit del 23 sobre les 23:30 a l’estació de Castelldefels Platja, on un tren de llarg recorregut va atropellar un grup de persones que van creuar la via per poder anar a la platja a celebrar aquesta revetlla.
 
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez