Divendres, 29 de Març de 2024

Compartir al Facebook
 

160ª Edició de la Fira de la Candelera

Andreu G. | Molins de Rei | Opinió
Aquest 2011 la Fira de la Candelera ha arribat a la seva edició numero 160, encara que l’any segueix marcat per la crisis, aquesta fira no li falta d’energia i d’empenta. Per aquesta raó pot resultar un bon indicador per valorar l’estat econòmic de les empreses i dels ciutadans. Del divendres 4 al diumenge 6 de febrer és va celebrar la fira, amb les seccions habituals però amb alguns canvis, les seccions més visitades com sempre el planter, el sector d’alimentació i els animals.
Publicat 09-02-2011 | Actualitzat 09-02-2011 a les 18:05 h
160ª Edició de la Fira de la Candelera
Foto: Andreu G.
Per poder arribar aquesta fira és recomana sempre l’ús del transport públic, ja que hi ha tanta gent aquets dies, que no hi ha espai suficient per tothom, per aquesta raó des de Soler Sauret és van habilitar un servei d’autobusos que transportaven les persones des dels aparcaments fins el poble. Un altre mitja de transport i que et deixa en un bon lloc és la Renfe, agafant la línea 4 de Rodalies et deixa a l’entrada de la fira.

No tenim dades oficials de participació, però segons els comentaris d’alguns comerciants, el nombre de persones que han visitat la fira ha estat semblant o una mica inferior a l’anterior, aquest fet remarca la importància de la fira, donat que altres sectors han tingut més decaiguda.

El sector del planter és un dels que atrau més mirades, donat que veus persones passejant pel poble amb arbres: tarongers, pomers, llimoners etc.. Per molts dels que van a vendre o comprar en aquesta fira és per tradició familiar.

La gent fa llargues cues per poder menjar, que en algun punt és van veure cues de tres quarts d’hora, fet puntual, preus molt adaptats a les butxaques en temps de crisis, paelles, botifarres, fideua, etc.
Els vins i caves, també formen part d’aquest sector, uns per acompanyar el menjar, per altres per provar nous sabors.
Per un altre costat també tenim la gent que compra aquells aliments de poblacions llunyanes, lloms de bacallà, formatges, coques, pans, etc.

On des del nostre punt de vista, sense tenir dades oficials, ens sembla que s’ha notat força la crisis o un canvi a nivell d’atracció pels visitants, és la secció d’automòbils, menys gent interessada pels cotxes, en tot cas queda lluny aquell record on és feia un recorregut en tot terreny on actualment hi ha un bloc de pisos.

Fent memòria també podem recordar altres canvis com son la desaparició pràcticament de totes les immobiliàries, que anys endarrere tenien un gran pes.

En canvi el que creix és la secció artesanal i d’altres com serien les energies alternatives.

Els més menuts apart de visitar els animals també acostumen anar a les atraccions, on petits i grans gaudeixen d’ elles i gasten una mica de l’adrenalina acumulada per les llargues cues, disparar amb balins, autos de xoc, etc.

En resum, si aquesta fira segueix amb tanta empenta és per l’adaptació que demostra als canvis, però sabent quins son els ingredients bàsics d’aquesta recepta.
Fins el 2012 que tingueu un bon any i que la 161ª Edició de la fira de la candelera sigui millor que la present.
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez