Dimecres, 24 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

Democràcia real, ja!!

Andreu G. | Opinió
Manifestacions que maduren amb el pas del temps, cada dia que passa guanyen persones, unes idees que qui més que menys pot sentir-se identificat. La crisis, la política, la feina etc.. Son aspectes que son tractats en aquestes acampades. L’expressió més dita és “Estem farts, democràcia real, ja!”
Publicat 18-05-2011 | Actualitzat 18-05-2011 a les 18:00 h
Democràcia real, ja!!
Foto: Andreu G.
Dilluns 16, és va convocar per realitzar una acampada a la Plaça Catalunya mitjançant les xarxes socials a tota persona que estigui farta ja:”crisis, política, feina,etc..”. Un cop arribada l’hora tota aquesta gent va veure que van remullar la Pl. Catalunya. Aquest fet no els va desanimar, ni molt menys frenar. Van aconseguir reunir centenars de persones, moltes de les quals van anar per demostrar el seu suport, 35 d’elles és van quedar a dormir. La nit se’ls va fer llarga pels nervis, degut a no saber si les forces policials els farien fora d’allà o bé podrien seguir.

Dimarts 17, pel mati la gent desperta amb la noticia del desallotjament a l’acampada de Madrid. Aquest fet no els aturarà, als organitzadors d’allà, tornaran per la tarda i aquesta vegada amb molta més gent. La de Barcelona va anar guanyant gent amb el pas de les hores, per la tarda s’explica que son un grup de persones anònimes, fartes del sistema i de la política, que tot això mereix un canvi. És fan uns col•loquis on la gent explica sensacions, vivències, opinions. Molts dels quals escoltant el que diuen, i veuen que no estan sols en aquesta situació. La crisis, la política, els bancs, la feina, sindicats, son dels més esmentats per tots ells.
Assemblea per la nit 22:30, és va decidir que no volen marxar de la Pl. Catalunya, que faran una resistència passiva i en cap cas activa. Aquesta nit dormiran centenars de persones, i reben la visita de l’actor i director Santiago Segura que els dona suport al moviment.

Dimecres 18, Ja comença a funcionar tot, el que a vegades podia semblar una mica de caos en l’organització, ja està solucionat, s’ha pactat amb la policia que no els fan fora de la Plaça a canvi de que ells facin neteja del lloc. La vicepresidenta Ortega ha avisat que dissabte és la jornada de reflexió i segons la llei aquell dia no poden haver-hi manifestacions, en cas de no voler abandonar el lloc és portarà el cas a la junta electoral qui dictarà que s’ha de fer.
Per part d’empreses i entitats han estat donant recolzaments i ajudes als manifestants: menjar, uns serveis. La població també aporta ajuda com son ampolles d’aigua, llet i altres.
L’acampada de Madrid va reunir prop de 5000 persones, aquestes acampades també és fan en altres poblacions i aquesta nit s’espera que puguin sumar més llocs.

Les xarxes socials, estan jugant un paper molt actiu en tot aquest procés, el Twitter és una de les eines més utilitzades, les etiquetes més nombrades son #acampadabcn, #acampadasol, #spanishrevolution, #15M, #nonosvamos entre d’altres.
Art amb les mans #acampadabcn #acampadabcn a la Plaça Catalunya Roda de premsa #acampadabcnExpressant vivenciesCol·loquis #acampadaBCNPancartes #acampadaBCNEscoltant i expresant #acampadaBCNArt a l'acampadaBCN
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez