Dijous, 25 d' Abril de 2024

Compartir al Facebook
 

La Junta Electoral Central diu, el poble contesta

Andreu G. | Barcelona | Opinió
Com si d’un partit de tennis estiguéssim parlant és el que va marcar el dia d’ahir, recordem que el dijous a la nit la Junta Electoral Central, va dictar que les diferents acampades que hi ha dins de l’estat Espanyol, a partir de les 0h del 21 de maig estaven prohibides i que per tant tenien de ser dissoltes, les diferents acampades van contestar amb un clar “No marxarem”. Tot aquest plantejament va sumar un grau de tensió durant el divendres en imaginar que podia succeir a la mitja nit.
Publicat 21-05-2011 | Actualitzat 21-05-2011 a les 17:57 h
La Junta Electoral Central diu, el poble contesta
Foto: Andreu G.
Per la tarda la Plaça Catalunya ja estava més plena que en anteriors dies a la mateixa hora, famílies senceres venien a l’acampada. No és pot dir de cap manera que fos una manifestació de joves, era una manifestació de tots, tant els nens, els joves o els més grans cridaven amb la mateixa energia, la indignació no entén d’edats.

La cassolada popular va tornar a ser un gran èxit, una hora i mitja fent soroll sense parar, la gent que venia per primera vegada és va quedar perplexa del que durava i que aguantessin amb tanta energia tota l’estona. En els moments que baixava una mica, els tambors acompanyen el ritme, càntics, salts, tot era vàlid per seguir i seguir fins el final.

Tot seguit és va celebrar l’assemblea més multitudinària que fins ara s’havia fet, fins el punt que van finalitzar a les tres del mati pràcticament, i encara hi havia gent que volia dir coses. Al ser una assemblea tant gran va costar generar un debat, tothom que feia una intervenció deia el que pensava, però no va sorgir un jo dic, tu dius tots opinem.
Aquest fet no ha de restar importància, donat que mantenir per primera vegada tanta gent era un verdader mèrit que anés tant bé.

Aspectes negatius i que la gent ja intentava dissuadir amb xiulets, els llauners van aprofitar l’acampada per fer el seu agost, de forma descarada, aquest fet generava un aspecte fins un cert punt d’un “botellon” més que d’una acampada manifestant. També és va recordar que tots hem de netejar el que embrutem, és un espai comú i responsabilitat nostre de tenir-ho net.

Degut a la gran afluència de persones molts buscaven nous punts per veure tot allò, fet que provocar que molts entressin a la zona jardí, i aixafessin les flors que estan allà.
Avui dissabte s’ha començat arreglar tot allò ja que l’espai és de tots i tots hem de mantenir-lo.

El mati ha estat tranquil, molts han aprofitat per dormir una mica més ja que va ser força tard quan van poder anar a dormir, tant els que estaven a la plaça com els que van a casa, aquest fet no l’ha deixat buida. A les 15h presentava un aspecte amb força gent donat que era una hora de menjar i el sol pica força.
S’han realitzat alguns actes en contra del consumisme fent cadenes humanes a portes d’alguns establiments.

Tot això segueix, a Madrid també segueix fins el punt que la imatge de silenci que van fer ahir nit ha sortit en molts mitjans internacionals, un gran nombre de persones també van anar-hi i com aquí tot va transcorre amb total tranquil•litat.


Alts missatges Escoltant les paraulesParaules que et fan pensarDesitjos esperant respostaPlaça Catalunya AcampadaBCNAmunt les mantsSeguint l'assemblea acampadabcnAmunt les mans
 
 

© Llunalila Informació i Fotografia Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez